Архива вести
                   

22.6.2009.год.

22. јун 2009.

На подручју шест општина неразвијеног Јабланичког округа, Лесковцу, Лебану, Бојнику, Медвеђи, Власотинцу и Црној Трави, ускоро почиње реализација јавних радова укупне вредности од 91,5 милиона динара, а биће запослен 661 радник. Крајем прошле недеље у Лесковцу је закључен 21 уговор у вредности око 76 милиона динара за извођење радова у тој средини, као и у Бојнику, Лебану и Медвеђи. Истовремено је у Власотинцу закључено 7 уговора вредних 15,5 милиона динара за реализацију пројеката у тој општини, као и у општини Црна Трава.

Према речима директора Националне организације за запошљавање, радови ће трајати до шест месеци, а биће упослено два пута више радника него претходне године. Тринаест пројеката је одобрено у области заштите животне средине, девет у области инфраструктуре и шест у области социјалне заштите, хуманитарних и култуних делатности.

Више стотина породица, међу којима је много њих из сиромашних насеља Лесковца, Власотинца, Бојника и других места Јабланичког округа, наредних дана ће од раног јутра бити ангажовано на берби вишања.