Архива вести
                   

ПОДРШКА ПРОЈЕКТИМА ЗА ЈАЧАЊЕ ЕКОНОМСКЕ СИГУРНОСТИ

21. фебруар 2008.

УСАИД - Конкурс
Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) позива заинтересоване фирме и организације да поднесу предлоге пројеката за реализацију активности које ће бити подржане у оквиру Програма за економску сигурност за 2008. годину. Програм посебно позива предузећа у приватном сектору, задруге, удружења, невладине организације, образовне институције и друга правна лица да поднесу пројекте који су у складу са главним циљевима Програма, и то јачање економске сигурности угрожених категорија становништа и капацитета за одржив и равномеран економски развој у мање развијеним подручјима Србије.
Током 2007. године, Програм за економску сигурност подржао је 182 компанија кроз разне облике помоћи: финансијска помоћ, техничка подршка у области пословног развоја, учествовање на међународним сајмовима и/или обука у области финансија, маркетинга и менаџмента. Укупна вредност директних грантова компанијама до сада износи преко 400.000 долара.
Програм за Економску сигурност има за циљ побољшање приступа економским могућностима у циљним општинама са посебним нагласком на угрожено становништво као што су незапослени, технолошки вишак, млади, сиромашно сеоско становништо кроз подршку јачања локалних малих и средњих предузећа, унапређење тржишних вештина и знања и побољшање економских прилика у тим подручјима, као и промовисање ширег учешћа грађана у друштвене и економске токове. Општине које програм подржавају су: Краљево, Куршумлија, Прешево, Медвеђа, Бујановац, Пријепоље и Нови Пазар.
Заинтересовани могу да поднесу пројекте до 30. септембра 2008. Сви подаци о програму и условима пријаве могу се наћи на Интернет сајту www.сцопес-сербиа.орг, добити путем е-маил адресе: scoopes@dai.com, или на телефон 011-3639900.