Arhiva vesti
                   
15. Jun 2016.

U PREŠEVU O OBRAZOVANjU NA ALBANSKOM JEZIKU

Preševo - Odbor za ljudska prava organizovao je juče u Preševu okrugli sto na temu „Obrazovanje na albanskom jeziku“. U razgovoru su učestvovali  predstavnici nadležnih institucija,  lokalnih samouprava Bujanovac i Preševo, predstavnici Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac  i Medveđa i  Misije OEBS u Srbiji.

15. Jun 2016.

GORAN IVANOVIĆ IZABRAN ZA ZAMENIKA PREDSEDNIKA OPŠTINE MEDVEĐA

Medveđa - Predstavnik Grupe građana „Za Gornju Jablanicu” Goran Ivanović izabran je za zamenika predsednika opštine Medveđa sa 19 odborničkih glasova

15. Jun 2016.

POZIV ZA UČEŠĆE NA KONFERENCIJI O DRAMI I OBRAZOVANjU

Konferencija će se od 18. do 20. juna održati u Beogradu: u Tašmajdanskom parku i Bitef teatru (18. jun), Dečjem kulturnom centru Beograda (19. jun) i Malom pozorištu „Duško Radović" (20. jun).

15. Jun 2016.

REŠAVATI PROBLEME DOK SU U POČETNOJ FAZI, STALNA KOMUNIKACIJA I MEĐUSOBNA SARADNjA SU KLjUČ ZA USPEH MEDIJA NA JUGU SRBIJE

Bujanovac - Na inicijativu Koordinacionog tela, juče je u Bujanovcu održan sastanak na temu: Stanje u medijima na jugu Srbije nakon privatizacije, pisanje projekata i perspektive. Ideja je bila da predstavnici medija iznesu probleme sa kojima se suočavaju u radu kao i predloge za rešavanje istih.

14. Jun 2016.

PROŠIRENjE BAZE „JUG“

Bujanovac – U Odeljenje za urbanizam Opštinske uprave Bujanovac je nedavno stigao Nacrt Prostornog plana regionalnog centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije baza „Jug“.

14. Jun 2016.

BUJANOVAČKI STUDENTI UNAPREDILI VEŠTINE PISANjA RADNE BIOGRAFIJE

Bujanovac – U razvojnom centru odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu održana je obuka za pisanje radne biografije i motivacionog pisma, koju je prošlo 13 studenata  različitih godina studija.  

14. Jun 2016.

ODLAŽE SE KARNEVAL U MEDVEĐI

Medveđa – Turistička organizacija opštine Medveđa je saopštila da se prvi po redu „Karneval najmlađih, mladih i uvek mladih“, koji je trebalo da bude održan u Medveđi večeras u 19 časova, odlaže za četvrtak zbog loših vremenskih prilika. 

14. Jun 2016.

POZIV KANADSKOG FONDA ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROJEKATA

Ambasada Kanade objavila je poziv za podnošenje predloga projekata Kanadskom fondu. Kanadski fond finansira male projekte kojima se unapređuje demokratski, ekonomski, kulturni i društveni život u Srbiji.

13. Jun 2016.

APEL DA SE PRIJAVE SIMPTOMI BOLESTI KVRGAVE KOŽE KOD GOVEDA

Bujanovac – Zbog pojave zarazne bolesti goveda nodularnog dermatitisa ili kvrgave kože na području opština Bujanovac i Bosilegrad, koje su proglašene zaraženim područijima, a teritorija Pčinjskog okruga ugrženim područijem, Vlada Srbije je odmah formirala Operativni štab za koordinaciju primene mera za sprečavanje, suzbijanje i iskorenjivanje ove bolesti. 

13. Jun 2016.

U MEDVEĐI ODRŽAN KARATE TURNIR „JABLANICA OPEN 2016“

Medveđa – Sportski savez Medevđe organizovao je u tom mestu 12. međunarodni karate turnir „Jablanica OPEN 2016“. Na turniru je učestvovalo 210 učesnika iz 18 klubova, od kojih su 16 iz Srbije i dva iz inostranstva.  Učesnici iz Pčinjskog okruga uknjučivali su  karate klub „Jabalnica“ iz Medveđe, karate klubove „Vikotrija“ i „Radan“ iz Lebana, te „Ipon“, „Unsi“ i „Sen sej“ iz Leskovca.

«Претходна страна   Следећа страна»