Arhiva vesti
                   

POZIV ZA UČEŠĆE NA KONFERENCIJI O DRAMI I OBRAZOVANjU

15. Jun 2016.

Konferencija će se od 18. do 20. juna održati u Beogradu: u Tašmajdanskom parku i Bitef teatru (18. jun), Dečjem kulturnom centru Beograda (19. jun) i Malom pozorištu „Duško Radović" (20. jun).

Cilj konferencije je da, kroz povezivanje i saradnju profesionalaca u obrazovanju i kulturi, unapredi kompetencije umetnika, nastavnika i svih drugih koji sprovode  dramske i druge kreativne metode i programe u školi i van nje. Tema skupa su mogućnosti za formalno i neformalno obrazovanje umetnika i nastavnika za kvalitetan i odgovoran dramski rad sa decom i mladima.

Konferencija predstavlja niz raznovrsnih programa: počinje revijom dramskog stvaralaštva dece, mladih, ali i vaspitača i nastavnika, nastavlja se radionicama, Bazarom kreativnih ideja i postignuća, stručnim izlaganjima, razgovorima, prezentacijama obrazovnih programa i pozorišnim predstavama.

Prijavljivanje je obavezno za sve i vrši se on-line na  http://www.dramagogija.org.rs/konferencija-2016 .Rok za prijavljivanje je 15. jun do 24 časa.

Konferenciju organizuju umetničko udruženje BAZAART i partneri: Dečji kulturni centar Beograda, Malo pozorište „Duško Radović", Centar za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Konferenciju podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu grada Beograda i Ambasada Republike Poljske u Beogradu.

Izvor: Dramagogija i Koordinaciono telo