Arhiva vesti
                   
20. Jun 2016.

OPŠTINA MEDVEĐA PRUŽA PODRŠKU POČETNICIMA U BIZNISU

Medveđa - Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, uz podršku Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Medveđa, održao je obuku za početnike u biznisu i tako olakšao realizaciju poslovne ideje potencijalnim preduzetnicima i pružio pomoć građanima oko podsticaja za pokretanje sopstvenog posla.

20. Jun 2016.

NORMALIZACIJA ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA NA JUŽNIM DEONICAMA KORIDORA 10

Bujanovac - Poslednje 36-časovno zatvaranje koloseka zbog radova na rekonstrukciji južnih deonica Koridora 10 Bujanovac-Bukarevac i Vranjska Banja-Ristovac, koje u Srbiji izvodi RŽD Internešenel, je završeno,  i nakon toga će se saobraćaj na tim deonicama, tokom jula i avgusta,  odvijati bez prekida zbog početka „visoke“  sezone letnjeg prevoza putnika.

20. Jun 2016.

HUMANITARNA ASISTENCIJA POČETKOM SEPTEMBRA NA OSAM LOKACIJA U PREŠEVU, BUJANOVCU I VRANjU

Bujanovac – Koordinaciono telo je u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu organizovalo treći radni sastanak u vezi humanitarne asistencije koja će biti realizovana na teritoriji Pčinjskog okruga. Na sastanku se razgovaralo o lokacijama na kojima će ova akcija biti sprovedena kao i o učešću medicinskog kadra...

17. Jun 2016.

POZIV ZA MEDIJE - 17.06.2016.

Pozivamo vas da u ponedeljak 20. juna od 11 do 12 časova, u maloj sali Doma kulture u Bujanovcu, Trg Karađorđa Petrovića bb, prisustvujete trećem radnom sastanku koji organizuje Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa u saradnji sa Ministarstvom odbrane i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

17. Jun 2016.

POJAVA BOLESTI KVRGAVE KOŽE GOVEDA I U MEDVEĐI

Medveđa – Bolest kvrgave kože, virusnog oboljenja koje napada goveda, pojavila se i u Jablaničkom okrugu, i to u opštini Medveđa. Prema navodima Nebojše Arsića, predsednika opštine Medveđa, u toku je hitna sednica opštinskog veća na kojoj se odlučuje o koracima za sprečavanje širenja ove bolesti. Na sednici će biti formirana komisija koja treba da odredi lokalciju za ukopavanje uginule stoke.

17. Jun 2016.

KONKURS ZA FINANSIRANjE OMLADINSKIH PROJEKATA – MLADI SU ZAKON 2016

Preševo, Bujanovac i Medveđa – U okviru programa „Mladi su zakon”, udruženje Narodni parlament, resurs centar Ministarstva omladine i sporta za Jablanički i Pčinjski okrug, u saradnji sa udruženjem „Veles“iz Vladičinog Hana i Kancelarijama za mlade iz Vlasotinca, Vladičinog Hana, Vranja i Trgovišta, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije...

17. Jun 2016.

NOVI COSME JAVNI POZIV

Agencija za mala i srednja preduzeća Evropske unije (EASME) objavila je novi javni poziv u okviru COSME programa za pravne subjekte u cilju unapređenje pristupa malih i srednjih preduzeća javnim nabavkama. Cilj je doprinos unapređenju učešća malih i srednjih preduzeća u tenderima...

16. Jun 2016.

VAKCINACIJA GOVEDA NA PODRUČJU PČINjSKOG I JABLANIČKOG OKRUGA POČINjE U PONEDELjAK, 20 JUNA

Beograd - Evropska komisija je odobrila Srbiji 50.000 doza vakcina protiv stočne bolesti „kvrgave kože", a početak vakcinacije goveda na području Pčinjskog i Jablaničkog okruga, koji su proglašeni zaraženim područjima, će početi u ponedeljak 20. juna, najavio je Dragan Glamočić...

16. Jun 2016.

NOVI SAD POMAŽE PČINjSKOM OKRUGU

Novi Sad - Novi Sad će uputiti Pčinjskom okrugu, odnosno opštinama Bujanovac, Preševo i Bosilegrad, pomoć u borbi protiv nodularnog dermatitisa, opasne zarazne bolesti stoke poznate i kao „stočna variola vera”, koja se prenosi ubodom insekta.

16. Jun 2016.

ZAPRAŠIVANjE KOMARACA U BUJANOVCU

Bujanovac – Veterinarska stanica Bujanovac je saopštila da će tretmani protiv komaraca, muva i krpelja sa zemlje i iz vazduha biti izvedeni na području opštine Bujanovac u periodu od 18. do 25. juna.

«Претходна страна   Следећа страна»