Arhiva vesti
                   
13. Jun 2016.

PROGRAM PODRŠKE PRIVREDNICIMA KROZ ITALIJANSKU KREDITNU LINIJU

Italijanska Vlada je odobrila Program druge Kreditne linije u vrednosti od 30 miliona evra, koji u Srbiji implementira Ambasada Italije, zajedno sa Ministarstvom Finansija Republike Srbije.

10. Jun 2016.

ŠEF MISJE OEBS U SRBIJI OBIŠAO MEDVEĐU I SIJARINSKU BANjU

Medveđa – U okviru dvodnevene posete jugu Srbije, šef misije OEBS u Srbiji Peter Burkhard je sa saradnicima posetio opštinu Medveđa, gde je sa čelnicima razgovarao o privrednom i društvenom životu u toj opštini.

10. Jun 2016.

DIREKTOR DUVANSKE INDUSTRIJE BUJANOVAC (DIB) MENADžER GODINE

Bujanovac – Bogoljub Tomić, direktor Duvanske industrije Bujanovac (DIB) proglašen je za menadžera godine na području koje pokriva Regionalna privredna komora Leskovac (RPKL).

10. Jun 2016.

NASTAVNICI I PREDAVAČI SLOŽNI: OBUKE SU NAM VEOMA KORISNE

Bujanovac -  Odeljenje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu otvorilo je svoja vrata nastavnicima sa severa i juga Srbije koji su u okviru projekta “Primena preporuka za unapređenje nastave srpskog kao nematernjeg jezika u osnovnim školama u Preševu, Bujanovcu i Medveđi“, pohađali  četvorodnevnu naprednu obuku iz ovog predmeta.

9. Jun 2016.

GOSTOVANjE ZORANA STANKOVIĆA U EMISIJI „SVET SA SPUTNjIKOM“

Beograd - Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa,  gostovao je nedavno u radio emisiji „Svet sa Sputnjikom”, u kojoj je govorio o prioritetima Vlade Republike Srbije i Koordinacionog tela, o političkoj situaciji u ove tri multietničke opštine...

9. Jun 2016.

EPIDEMIJA NODULARNOG DERMATITISA U BUJANOVCU

Bujanovac, Ljiljance – Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede proglasila je juče epidemiju zarazne bolesti nodularni dermatitis na teritoriji opštine Bujanovac, u selu Ljiljance.

9. Jun 2016.

MEDVEĐA: PRVI KARNEVAL NAJMLAĐIH, MLADIH I UVEK MLADIH

Medveđa - Povodom završetka školske godine i početka turističke sezone, turistička organizacija opštine Medveđa po prvi put organizuje „Karneval najmlađih, mladih i uvek mladih“.

8. Jun 2016.

MINISTAR VERBIĆ: UNAPREĐIVATI DVOJEZIČNOST NA EKONOMSKOM FAKULTETU U BUJANOVCU

Bujanovac – Ministar prosvete, Srđan Verbić, izjavio je nakon sastanka Odbora zainteresovanih strana za projekat Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu, da je ta visokoškolska ustanova opravdala očekivanja, ali da treba još raditi na uvođenju dvojezičnosti.

8. Jun 2016.

AMBASADOR DAVENPORT I ZORAN STANKOVIĆ O ZNAČAJU OBRAZOVANjA RAZGOVARALI SA BUJANOVAČKIM ĐACIMA

Bujanovac – Šef delegacije Evropske unije u Srbiji, Majkl Davenport sa predsednikom Koordinacionog tela, Zoranom Stankovićem, obišao je  Osnovnu školu „Naim Frašeri” gde su razgovarali sa učenicima iz albanske zajednice koji su učestvovali u projektu učenja srpskog kao nematernjeg jezika. 

8. Jun 2016.

BESPLATNI UDžBENICI I ZA SREDNjOŠKOLCE IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

Beograd - Državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zorana Lužanin izjavila je da je Ministarstvo izdvojilo 600 miliona dinara za besplatne udžbenike za učenike iz siromašnih i socijalno ugroženih porodica.

«Претходна страна   Следећа страна»