Arhiva vesti
                   

REŠAVATI PROBLEME DOK SU U POČETNOJ FAZI, STALNA KOMUNIKACIJA I MEĐUSOBNA SARADNjA SU KLjUČ ZA USPEH MEDIJA NA JUGU SRBIJE

15. Jun 2016.

Bujanovac - Na inicijativu Koordinacionog tela, juče je u Bujanovcu održan sastanak na temu: Stanje u medijima na jugu Srbije nakon privatizacije, pisanje projekata i perspektive. Ideja je bila da predstavnici medija iznesu probleme sa kojima se suočavaju u radu kao i predloge za rešavanje istih.

Problemi  nedavno privatizovanih medija, odnose se na zaostala dugovanja i kako da se obezbede dovoljna sredstva za neometano funkcionisanje i rad. Lokalni mediji su fokusirani na pisanje projekata i obezbeđivanje zdravog tržišta na kome će svi imati jednake početne pozicije.

Ono u čemu se svi slažu je činjenica da većina medijskih poslenika nema dovoljno znanje o pisanju projekata pa se često dešavalo da na konkursima ne ispunjavaju propisane kriterijume. Kao rešenje ovog problema dogovoreno je da se u narednom periodu organizuje radionica na kojoj će predstavnici Ministarstva kulture i informisanja sa stručnjacima iz oblasti pisanja projekata obučiti zaposlene u medijima  kako da napišu dobar projekat. Koordinaciono telo je preuzelo na sebe organizaciju radionice.

Predstavnici medija su ocenili da su ovakvi sastanci veoma važni jer se čuju različita mišljenja, uvek sazna nešto novo a svi imaju uvid u kompletnu medijsku sliku na teritoriji opština koje pokrivaju. Zbog toga Koordinaciono telo ima dugogodišnju praksu okupljanja zaposlenih u medijima na jugu Srbije makar jednom godišnje, po potrebi i češće, a potencira stalnu komunikaciju kako bi se problemi rešavali čim se sa njima mediji suoče.

Izvor: Koordinaciono telo