Arhiva vesti
                   
20. Maj 2016.

PROJEKAT PODRŠKE LOKALNIM ZAJEDNICAMA FONDACIJE DIVAC

Beograd – Fondacija Ana i Vlade Divac predstavila je Projekat podrške lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu, koji sprovode u saradnji sa USAID-om. Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Košel rekla je da problem izbeglica i migranata i dalje postoji i da se u Srbiji...

20. Maj 2016.

JAVNI POZIV ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ORGANIZACIJAMA ZA UNAPREĐENjE ROMA

Razvojni program Evropski PROGRES objavio je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava organizacijama civilnog društva koje se bave unapređenjem položaja romske zajednice u Srbiji. Kako je navedeno u saopštenju, pravo učešća na konkursu imaju romske i druge organizacije civilnog društva, kao i romske asocijacije sa dokazanim iskustvom u sprovođenju projekata usmerenih na Rome.

19. Maj 2016.

EKONOMSKI FAKULTET U SUBOTICI OBELEŽIO 56. GODIŠNjICU

Subotica-Ekonomski fakultet u Subotici obeležio je 56 godina od osnivanja. Svečanost je priređena u amfiteatru fakulteta a obeležavanju godišnjice su prisustvovali rektori, dekani i profesori sa Univerziteta u istočnom Sarajevu, Beogradu, Mariboru, Nišu, Tetovu, brojne druge  zvanice i saradnici fakulteta, predstavnici medija i privrednih društava kao i Koordinacionog tela.

19. Maj 2016.

OBELEŽEN DAN OPŠTINE MEDVEĐA

Medveđa - Opština Medveđa danas je svečanom sednicom  u zgradi Skupštine opštine i kulturno umetničkim programom u Domu kulture obeležila dan opštine. Ovo je bila prilika da se razgovara o daljem razvoju opštine i prioritetnim projektima i aktivnostima na kojima treba raditi.

18. Maj 2016.

SITUACIJA NA JUGU KAO I U DRUGIM DELOVIMA REPUBLIKE SRBIJE

Vranje - Na adresu ombudsmana prošle godine je iz sedam opština Pčinjskog okruga stiglo oko hiljadu pritužbi a iz Vranja nešto više od 350. Situacija na jugu Srbije se prema ovim podacima, bez obzira na ekonomsko stanje i višenacionalni sastav stanovništva, ne razlikuje od drugih delova Republike Srbije.

17. Maj 2016.

POZIV ZA UPIS NA ODELjENjE EKONOMSKOG FAKULTETA U BUJANOVCU

Služba Koordinacionog tela u saradnji sa Evropskim progresom i Ekonomskim fakultetom u Subotici pokrenula je kampanju, poziv budućim studentima da se upišu na odeljenje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.

16. Maj 2016.

FORMIRANA LOKALNA VLAST U BUJANOVCU

Bujanovac - U Bujanovcu je juče održana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj su verifikovani mandati odbornika, izabran predsednik opštine, zamenik predsednika opštine, predsednik  Skupštine opštine i  opštinsko veće.

12. Maj 2016.

JUGPRES OBELEŽIO DESET GODINA POSTOJANjA

Regionalna informativna agencija Jugpres, čije je sedište u Leskovcu, obeležila je deset godina rada. Jugpres je prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama, sa posebnim kacentom na Bujanovac, Preševo, Medveđu, Kosovo i Metohiju, severozapadnu Makedoniju. 

11. Maj 2016.

ARSIĆ: U TOKU OBILAZAK TERENA RADI PROCENE ŠTETE OD GRADA

Medveđa - Olujno nevreme praćeno gradom, koje je u nedelju popodne pogodilo sela Negosavlje, Crni Vrh, Bučumut, Gornju Lapašticu i Đulekare u opštini Medveđa, napravilo je ogromnu štetu na usevima. Od olujnog nevremena najviše su stradali zasadi jagoda, malina, krompira, kukuruza, ali i drugih poljoprivrednih kultura.

11. Maj 2016.

JAVNI POZIV ZA FINANSIJSKU PODRŠKU POSLOVNOJ INSTITUCIONALNOJ INFRASTRUKTURI

Program podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi  sprovodi Razvojna agencija Srbije (RAS), koja na taj način podržava najbolje projekte koji za cilj imaju razvoj privrednih subjekata zasnovan na znanju, inovativnosti, konkurentnosti, poslovnom udruživanju...

«Претходна страна   Следећа страна»