Arhiva vesti
                   

KOALICIJA ALTERNATIVE ZA PROMENE I PARTIJE ZA DEMOKRATSKO DELOVANjE FORMIRALE VLAST U PREŠEVU

30. Maj 2016.

Preševo – Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Preševo, verifikovani su mandati odbornika,  izabrani predsednik, zamenik predsednika kao i sekratar Skupštine opštine dok, je na prvoj sednici u novom sastavu izabran  predsednik opštine.

Za „ prvog čoveka“ te opštine izabran je Šćiprim Arifi, predsednik Alternative za promene. Za predsednika Skupštine opštine izabrana je Ardita Sinani iz Partije za demokratsko delovanje, nova sekretarka je Hidajete Hiseni a na mesto zamenika predsednika Skupštine opštine izabrana je Nezaćete Isahu.

Šćiprim Arifi je diplomirani ekonomista koji je nakon povratka iz Nemačke  gde je živeo i radio, oformio Alternativu za promene i počeo da se bavi politikom, kako je ranije isticao iz želje da mnogo toga promeni u političkom i svakom drugom smislu na prostoru svoje opštine.

Ardita Sinani prva je žena na ovako visokoj funkciji u lokalnoj vlasti u Preševu, profesor je informatike u preševskoj gimnaziji a politikom se aktivno bavila u stranci  Partija za demokratsko delovanje.

Većinska koalicija AP – PDD u lokalnom parlamentu će imati 21 odbornika, AP jedanaest, PDD deset, dok će se u opoziciji naći Demokratska partija Albanaca, Demokratska unija doline i Demokratska unija Albanaca. U odborničkim klupama lokalnog parlamenta neće biti nijednog predstavnika iz srpskih političkih partija.

Izvor: Koordinaciono telo