Arhiva vesti
                   

POMEN STRADALIM POLICAJCIMA

23. Maj 2016.

Bujanovac - U subotu je  je u selu Srpska kuća  osveštan spomenik srpskim policajcima koji su stradali u oružanim sukobima na jugu Srbije 2000. i 2001. godine.

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović,  ministar odbrane Zoran Đorđević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, položili su venac na spomenik nastradalim pripadnicima MUP-a.

Ministar Nebojša Stefanović je rekao da Vlada i Republika Srbija neće zaboraviti pripadnike MUP-a koji su se borili za svoju državu i dali živote kao i da oni zaslužuju da budu poštovani heroji jer su se borili da Srbija bude slobodna zemlja.

Ministar Aleksandar Vulin je izjavio da poginuli policajci nisu i neće biti zaboravljeni. On je rekao je da država u vremenu iza nas nije bila pravedna prema stradalim pripadnicima bezbednosnih snaga koji su svoje živote položili za očuvanje teritorijalnog integriteta naše države.

 Bivši načelnik Policijske uprave Vranje, Stole Filipović istakao je da je to bio težak period za državu i za porodice poginulih pripadnika policije. On je porodicama stradalih uputio saučešće.

Skupu su pored navedenih prisustvovali i čelnici Žandarmerije i policije,  komandant 4. brigade Kopnene Vojske Srbije, Zoran Lubura, Njegovo Preosveštenstvo episkop vranjski Pahomije, Sestrinstvo manastira Prohor Pčinjski i Sveti Stefan, Porodice poginulih policajaca, Predstavnici kulturnog i javnog života juga Srbije kao i predstavnici Koordinacionog tela.

Izvor:  Koordinaciono telo