Arhiva vesti
                   
24. Jun 2015.

MINISTAR VULIN DANAS U PREŠEVU

Preševo – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin obići će danas Preševo, u kome svakodnevno boravi veliki broj migranata.

Jedna od poslovnih zgrada sa restoranom trebalo bi da bude prilagođena za privremeni smeštaj tih ljudi. Taj objekat Preduzeća za obradu duvana u Preševu je u sastavu Duvanske industrije Vranje.

24. Jun 2015.

LEKARI NIŠKE VOJNE BOLNICE LEČE AZILANTE U PREŠEVU

Preševo - Više desetina azilanata koji su danas u Preševu ilegalno preko granice iz Makedonije prešli u Srbiju zbrinuli su lekari niške Vojne bolnice na punktu za trijažu i hitnu medicinsku pomoć.

22. Jun 2015.

KONAČNA LISTA IZABRANIH KANDIDATA NA KONKURSU SLUŽBE KOORDINACIONOG TELA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ZA DODELU STUDENTSKIH STIPENDIJA

Konačna lista kandidata koji su izabrani na konkursu Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa za dodelu stipendija za upis na studije na Univerzitetu u Novom Sadu i Univerzitetu u Beogradu – 2015/2016

Preuzmi dokument: Rang lista (pdf)

Izvor: Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije

19. Jun 2015.

UVERENjA ZA UČITELjE I NASTAVNIKE SRPSKOG KAO NEMATERNjEG JEZIKA

Predsednik Koordinacionog tela, profesor Zoran Stanković  i pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Željana Radojičić-Lukić, dodelili su nastavnicima srpskog kao nematernjeg jezika uverenja o savladanoj obuci programa stručnog usavršavanja.

17. Jun 2015.

POZIV ZA MEDIJE - 17.06.2015

U četvrtak 18. juna u 14:00 časova u domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu nastavnicima osnovnih škola koji predaju srpski kao nematernji jezik biće dodeljena uverenja o savladanoj obuci programa stručnog usavršavanja. Uverenja će dodeliti predsednik Koordinacionog tela profesor dr Zoran Stanković i pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Željana Radojičić-Lukić.

15. Jun 2015.

U PREŠEVO SE DNEVNO JAVI 200 MIGRANATA

Preševo - Portparolka UNHCR Mirjana Milenkovski izjavila je da je ta organizacija od 5. juna u Preševu  podelila 619 higijenskih i prehrambenih paketa izbeglicama, koje su većinom iz Sirije i Avganistana.

15. Jun 2015.

U PČINjSKOM OKRUGU SKORO ČETVRTINA RADNIKA „RADI NA CRNO“

Prilikom vanredne kontrole koju je Inspektorat za rad sproveo na teritoriji Pčinjskog okruga, otkriveno je da od 344 zatečena radnika njih 74 nije bilo prijavljeno za obavezno socijalno osiguranje, saopštilo je Ministarstvo za rad Republike Srbije.

12. Jun 2015.

USVOJENA METODOLOGIJA ZA PROCENU BROJA STANOVNIKA NA JUGU SRBIJE

Danas je u Palati Srbije postignuta saglasnost o metodologiji procene broja stanovnika u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa na osnovu koje će se izračunati procena ukupnog broja stanovnika u ove tri opštine u 2011. godini. Procena izračunata ovom metodologijom će na dalje biti korišćena umesto nevalidnih podataka iz popisa 2011. godine, čime bi se rešili problemi koji nastaju u odlučivanju o javnim politikama koje se zasnivaju na tim podacima.

11. Jun 2015.

RANG LISTA NA KONKURSU ZA DODELU STIPENDIJA ZA UPIS NA STUDIJE NA UNIVERZITETU U NOVOM SADU I BEOGRADU - 2015

Kandidati čija se imena i prezimena nalaze iznad crvene linije izabrani su da polažu prijemne ispite na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu i Beogradu, a oni kandidati čija se imena i prezimena nalaze ispod crvene linije nisu.

11. Jun 2015.

SAJAM ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA PČINjSKOG I JABLANIČKOG OKRUGA

U Vranju će se 17. juna održati Sajam organizacija civilnog društva  južne Srbije, koji organizuje TACSO resurs centar i grad Vranje.

«Претходна страна   Следећа страна»