Arhiva vesti
                   

U BUJANOVAČKIM I PREŠEVSKIM LOKALIMA NAJMANjE DEVOJAKA S JUGA

14. Avgust 2014.

Vranje - Vranjska policija saopštila je da su u policijkoj proveri ugostiteljskih objekata   na području Bujanovca i Preševa otkrivene 32 ženske osobe koje su radile bez ugovora o radu.

U noći između 12. i 13. avgusta ove godine,  pripadnici  Policijske uprave u Vranju, u saradnji sa Turističkom inspekcijom, Terenskom kontrolom poreske uprave i Inspekcijom rada, na području Bujanovca i Preševa sproveli su pojačanu akciju kontrole pet ugostiteljskih objekata, od toga četiri na području Bujanovca i jedan na području Preševa.

Cilj akcije je bio utvrđivanje legalnosti poslovanja objekata i provera plaćanja poreza.

Utvrđeno je da jedan objekat u Bujanovcu ne poseduju dozvolu za rad, navodi policija.

„Otkrivene su 32 ženske osobe, koje su sa područja Kosova i Metohije, Beograda, Novog Sada, Niša, Bujanovca, Loznice, Aranđelovca, Smedereva, Pančeva, Paraćina, Trstenika, Banje Koviljače, Raške, Zrenjanina, dve državljanke Albanije i jedna državljanka Makedonije. Sve su radile bez ugovora o radu”, navedeno je u saopštenju.

U akciji je učestvovalo 20 policajaca i 25 kriminalističkih policajaca za suzbijanje opšteg, privrednog kriminaliteta i za suzbijanje trgovine i krijumčarenja ljudi, kao i dva kriminalistička tehničara. 

Izvor: Jugpres, Jugmedia, OK Radio i Koordinaciono telo