Arhiva vesti
                   

VOJNI LEKARI PREGLEDALI CIVILE U MEDVEĐI

17. Maj 2012.

Medveđa – U mesnoj zajednici Đulekare (opštinaMedveđa) lekari i medicinski tehničari odeljenja za zdravstvenu zaštitu treće brigade kopnene vojske izveli su akciju „Vojni lekar na selu“, koja je deo civilno-vojne saradnje.
 
Ovoj mesnoj zajednici pripadaju i sela Gornja laktašica, Tupale i Drvodelj, u kojima živi 60 domaćinstava sa sto stanovnika.

Pripadnici treće brigade kopnene vojske, referent u grupi za civilno-vojnu saradnju major Goran Denić, načelnik grupe za zdravstvenu zaštitu major Zoran Lazarov, medicinski tehničar zastavnik Slaviša Živković i vozač sanitetskog vozila desetar Ivica Mihajlović, pregledali su oko četrdeset starijih meštana u prostorijama osnovne škole u selu Đulekare.
 
Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković rekao je da je „vojska uvek bila uz svoj narod i ovo je jedan od načina kako to pokazuje. Đulekare je mesna zajednica koju čine stanovnici albanske i srpske populacije, koji žive na brdskom i nepristupačnom terenu, tako da ne postoje uslovi za pružanje svakodnevne zdravstvene zaštite. Zahvalio bih se vojsci što nam pomaže da pomognemo stanovnicima sela“, dodao je Drašković.