Arhiva vesti
                   

POČELA GRADNjA NOVE KUĆE ZA ŠEST BLIZNAKINjA

15. Maj 2012.

Medveđa – Počela je izgradnja nove kuće za šest bliznakinja iz sela Gazdare kod Medveđe, koje su se rodile za samo 28 meseci. Novac za kuću prikupljen je u velikoj humanitarnoj akciji, dok je deo sredstava doniralo i preduzeće „Špik kaza“ iz Ivanjice.

Za mesec ipo dana ova porodica prvi put će imati pravu kuću sa sobama i kupatilom. Majstori su uveliko iskopali i betonom popunili temelj, nakon čega će početi montaža kuće površine od 80 metara kvadratnih.

„Oduvek mi je bio san da za svoju porodicu izgradim kuću, ali zbog siromaštva u tome nisam uspeo. Zahvaljujući ljudima dobre volje, sada će i naša deca da žive kao sva ostala“, rekao je Branislav Kovinić.

Njegova supruga Maja, je dodala: „Još ne verujem da se sve ovo dešava. Celog života ću pamtiti početak ove godine, kada nam je posle teškog života odjednom sve krenulo na bolje. Zahvaljujem se  svim humanim ljudima na pomoći”.

„Ova deca će moći da se usele u svoje sobe već u prvoj nedelji juna i tada ćemo svi da slavimo. Biće to izuzetno lepa i funkcionalna kuća, koja će dugo trajati”, rekao je direktor preduzeća „Špik kaza“ Milić Spasojević.

Lokalnoa samouprava u Medveđi spremna je da pomogne u poslovima u vezi sa legalizacijom i izdavanjem potrebnih dozvola.