Arhiva vesti
                   

USPEŠAN PRVI SEMESTAR ODELjENjA EKONOMSKOG FAKULTETA IZ SUBOTICE U BUJANOVCU

24. Februar 2012.

Od akademske 2011/12 godine, u Bujanovcu radi akreditovano odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice Univerziteta u Novom Sadu, gde se nastava  odvija na srpskom i albanskom jeziku. Odeljenje je otvoreno uz podršku Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Ministarstva prosvete i nauke, Vlade AP Vojvodina, Univerziteta u Novom Sadu, kancelarije Visokog komesara za nacionalne manjine i misije OEBS u Srbiji. Na odeljenje Ekonomskog fakulteta upisano je 94 studenta srpske, albanske i drugih nacionalnosti.

„Nijedan čas nismo izgubili i nastavnici i asistenti iz Subotice i Novog Sada, kao i kolege sa državnog univerziteta iz Tetova, uredno su ispunjavali svoje obaveze u Bujanovcu, a studenti su veoma zadovoljni“, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. Nenad Vunjak. On je naglasio da odeljenje u Bujanovcu dobro radi iako je 550 kilometara udaljeno od Subotice. Vunjak je dodao da je planirana i poseta studenata sa odeljenja u Bujanovcu matičnom fakultetu u Subotici.

„U organizaciji Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, dva autobusa studenata stići će u Suboticu 1. marta.   Posetiće Ekonomski fakultet,  družiće se sa kolegama iz Subotice, a za sve njih biće održano zajedničko predavanje,“ rekao je dekan Vunjak. Dekan Vunjak rekao je još da je planirano da pri povratku u Bujanovac, 2. marta, studenti posete i odeljenje Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu, koje uspešno radi duže od tri decenije.