Arhiva vesti
                   
20. Maj 2011.

OBRAZOVANjE I EKONOMIJA PRIORITETI

BUJANOVAC- Ambasador Velike Britanije Majkl Devenport smatra da su obrazovanje i ekonomiski razvoj najznačajnija pitanja za opštinu Bujanovac.

19. Maj 2011.

OTVOREN RENOVIRANI DOM UČENIKA U LESKOVCU

LESKOVAC - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović otvorio je juče u Leskovcu renovirani dom učenika srednjih škola i nove prostorije školske uprave.

19. Maj 2011.

RAD NA OČUVANjU VIZNE LIBERALIZACIJE

Očuvanje vizne liberalizacije je zajednički interes svih u Srbiji, zaključak je jučerašnjeg sastanka predstavnika Vlade Srbije i predstavnika albanske nacionalne zajednice.

18. Maj 2011.

POZIV ZA MEDIJE - 20. 05. 2011.

Predsednik Koordinacionog tela ministar Milan Marković u poseti Preševu i Bujanovcu

Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković dodeliće diplome polaznicima kursa srpskog jezika koji je organizovao “International Human Center”. Dodela diploma biće u domu kulture Abdula Krašnica u 11:00 časova u petak, 20. maja u Preševu. Nakon toga ministar Marković će posetiti TV Preševo.

17. Maj 2011.

POSAO ZA ALBANCE U POLICIJI I UPRAVI CARINE

Milan Marković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, najavio je nastavak aktivnosti na integraciji Albanaca u društveni i državni sistem Srbije, i rekao je da to podrazumeva i zapošljavanje Albanaca u Upravi carine.

12. Maj 2011.

DIPLOMATA IZ INDONEZIJE U PČINjSKOM I JABLANIČKOM OKRUGU

MEDVEĐA - Odlični politički odnosi između Srbije i Indonezije mogli bi da se prošire i na polje ekonomije, prvenstveno u oblasti vojne i prehrambene industrije, ali i turizma - ocenio je, prilikom prve posete jugu Srbije, ambasador ove daleke azijske države, Semuel Samson.

9. Maj 2011.

NOVI PROJEKAT OPISMENjAVANjA NA JUGU SRBIJE

Bujanovac - Pošto je istraživanjem utvrđeno da na području svih sedam opština Pčinjskog okruga ima više od 15.000 nepismenih, pokrenut je projekat „Druga šansa“ i pozvani građani stariji od 15 godina da se prijave kako bi vanredno završili osnovnu školu.

6. Maj 2011.

PROJEKAT „BRIGA O GRAĐEVINSKOM OTPADU“ VREDAN 124.000$

U Vladičinom hanu održana je ceremonija potpisivanja ugovora za realizaciju reginalnih razvojnih projekata u okviru PBILD programa. Grad Vranje dobiće sredstva za primenu projekta „Briga o građevinskom otpadu“, ukupne vrednosti 124.000$, od čega 100.000$ izdvaja PBILD program.

5. Maj 2011.

PACIJENTI IZ SLOVENIJE I MAKEDONIJE

Bujanovačka banja - Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovačkoj banji od početka godine uložila je 3,4 miliona dinara u rekonstrukciju postojećih kapaciteta. Cena  jednodnevnog boravka u Bujanovačkoj banji, koji podrazumeva smeštaj, hranu i četiri terapije, iznosi 2.200 dinara.

5. Maj 2011.

ZNAČAJNA DRŽAVNA PODRŠKA BUJANOVCU, PREŠEVU I MEDVEĐI

Bujanovac - Koordinaciono telo Vlade Republike Srvije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa uložilo je prošle godine 230 miliona dinara u stvaranje preduslova za privredni razvoj tih opština. Radilo se uglavnom o rešavanju infrastrukturnih problema: obnovi i izgradnji lokalnih saobraćajnica, poboljšanju snabdevanja vodom i strujom, podršci poljoprivredi i uređenju opštinskih centara.

«Претходна страна