Arhiva vesti
                   

TREĆA GENERACIJA STIPENDISTA SA JUGA SRBIJE U BEOGRADU

17. Novembar 2011.

U petak, 18. novembra biće dodeljene stipendije trećoj generaciji srednjoškolaca koje stipendira Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa. Ove godine stipendije će dobiti 233 učenika  što je 27 stipendija više nego prošle godine. Prioritet su imali srednjoškolci bez oba ili jednog roditelja, a pored tog kriterijumi za dodelu bili su i socijalni položaj i uspeh u prethodnoj školskoj godini.

Stipendije je dobilo 114 učenika iz Preševa, 87 iz Bujanovca i 32 iz Medveđe. Svaki stipendista će do kraja školske godine dobijati šest hiljada dinara mesečno. Koordinaciono telo treći put dodeljuje ovu vrstu stipendija čiji cilj je podsticanje integracija, mira i stabilnosti u opštinama na jugu Srbije.

Svi stipendisti će ceo osamnaesti novembar provesti u Beogradu. Najpre će posetiti Narodnu skupštinu Republike Srbije gde će im na prijemu ugovore o stipendiranju svečano uručiti predsednica Narodne skupštine Slavica Đukić Dejanović i predsednik Koordinacionog tela, ministar Milan Marković. Nakon toga, po tradiciji, srednjoškolci će se sresti sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Pre povratka u svoje opštine, za srednjoškolce stipendiste Koordinacionog tela, gradska uprava organizovala je razgledanje Beograda koji će većina videti prvi put. Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije zahvaljuje se predsedniku Srbije Borisu Tadiću, predsednici Narodne skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović i gradonačelniku Draganu Đilasu na podršci u realizaciji ovog važnog projekta.