Arhiva vesti
                   

27. april 2010. godine

27. April 2010.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Ivana Kovačević u poseti jugu Srbije
Regionalni sajam omladinskih nevladinih organizacija „Inter-akcija“ održan je  26. aprila od 9.30 do 15 časova u Vranju, a svoje ideje, planove i projekte predstavili su mladi Pčinjskog i Jablaničkog okruga, uključujući i mlade albanske, romske i srpske nacionalnosti iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Sajam je imao međunarodni karakter, budući da su pored predstavnika organizacija iz Srbije, bili prisutni i partneri na projektima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Španije, Portugalije i Grčke.
Prisutnima se u ime Ministarstva omladine i sporta obratila  državni sekretar Ivana Kovačević, koja je posetitila i Kancelariju za mlade u Bujanovcu, gde je govorila na tribini u organizaciji Centra za demokratiju i razvoj juga Srbije.

Državni sekretar Ivana Kovačević je  na tribini u Bujanovcu izjavila da je od avgusta prošle godine do sada podeljeno 3.000 stipendija studentima završnih godina fakulteta u Srbiji za studije na najboljim evropskim i svetskim univerzitetima.

„Do sada smo finansirali više od 350 različitih projekata koji su podsticali aktivizam mladih, i njima je bilo obuhvaćeno oko 100.000 mladih, kroz razne aktivnosti vezane za ciljeve Nacionalne strategije za mlade“, rekla je Kovačević.