Arhiva vesti
                   

OTVORENA TRAFO STANICA INDUSTRIJSKE ZONE „SEKTOR 6“ U BUJANOVCU

29. April 2010.

U četvrtak 29. aprila otvorena je trafo stanica u okviru industrijske zone  „Sektor 6“ u Bujanovcu. Trafo stanicu su pustili u rad direktor Službe Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Nenad Đurđević, američka ambasadorka Meri Vorlik i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa i USAID su ovim ulaganjem omogućili rad industrijske zone. Rekonstruisane su postojeće i nabavljene i instalirane tri nove trafo stanice. Sve to omogućiće da postrojenja u  industrijskoj zoni u Bujanovcu konačno dobiju normalno napajanje električnom energijom što je ključni uslov za neometan rad industrijsih kapaciteta ove opštine. Pored toga izgrađen je i dalekovod koji otvara mogućnost za još dve trafo stanice čime će da bude normalizovano snabdevanje električnom energijom u čitavom području. 

Pre ulaganja u „Sektor 6“ postojale su samo dve trafo stanice koje preduzetnicima u industrijskoj zoni nisu mogle da obezbede nesputan rad.