Arhiva vesti
                   

24.03.2010 godine

24. Mart 2010.

Preševo - U okviru projekta „Upoznajmo naša prava“, koji finasira Koordinaciono telo za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, a relazije nevladina organizacija „Centar za multikulturno obrazovanje“, organizovan je drugi po redu okrugli sto na temu „Međunarodne konvencije za zaštitu manjina“, na kome je prisustvovao predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi i  oko tridesetak srednjoškolca, uglavnom maturanata.

Predsednik opštine Bujanovac je srednjoškolce informisao o važnosti međunarodnih konvencija, koje garantuju sva prava manjinama, i istakao je da je  neophodno da se svi upoznaju sa tim pravima i da se zajedno angažuju na njihovom rešavanju u okviru države.

Šaip Kamberi je takođe rekao da Nacionalni Savet Albanaca omogućuje albanskoj zajednici ostvarivanje prava koja su predviđena novom zakonom o Nacionalnom savetu, i to u svim oblastima života. Istakao je da je Nacionalni savet omogućuje Albancima direktnu saradnju sa državnim institucijama u vezi sa reševanjem problema u oblasti obrazovanja, kulture, informisanja nacinalnih manjina na svom jeziku itd.

Šaip Kamberi je procenio da su direktni izbori za Nacionalni savet Albanaca demokratski.