Arhiva vesti
                   

24. mart 2010.god.

24. Mart 2010.

Zamenik ambasadora Nemačke Hans Ulrih Sudbek izjavio je tokom posete Bujanovcu da je za sve potencijalne investitore najvažnije pitanje politička stabilnost.

"U svakom razgovoru sa potencijalnim investitorima uvek postoji jedno odlučujuće pitanje: da li u regionu vlada politička stabilnost, na šta mogu mirne savesti da odgovorim potvrdno tek ukoliko sve etničke zajednice u Bujanovcu sarađuju u državnim strukturama zemlje", rekao je Sudbek.

Zamenik ambasadora Nemačke je o političkoj i ekonomskoj situaciji u regionu razgovarao sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem, kao i sa političkim predstavnicima Albanaca u Preševu.

"Rešavanje ekonomskih problema je pitanje broj jedan kako bi se povećao standard svih stanovnika koji žive na ovom području. Ambasada Nemačke je zainteresovana za stabilnost i prosperitet u ovom regionu, podržavamo proširenje vladajuće koalicije sa uključenjem srpskih partija", kazao je Sudbek.

On je naveo da bi "formiranje multietničke vlasti u Bujanovcu stvorilo političku stabilnost povoljnu za ekonomski razvoj".

"Dobro je da će Albanci uskoro formirati svoj Nacionalni savet i nadamo se da će se u taj proces uključiti sve albanske političke partije, kako bi zajedničkim snagama iskoristile mogućnost za uključenje u državne strukture Srbije", kazao je Sudbek.

Stalni zamenik ambasadora Republike Nemačke u Beogradu je tokom svoje posete ovim dvema opštinama razgovarao i sa predstavnicima nekoliko nemačkih nevladinih organizacija koje deluju na jugu Srbije, među kojima su "Help", AVO i Fondacija Kristijan Švarc-Šiling.