Arhiva vesti
                   

Poziv za medije - 20. oktobar 2010.

20. Oktobar 2010.

PREDSEDNIK KOORDINACINOG TELA MILAN MARKOVIĆ POTPISUJE SPORAZUM O STVARANjU MULTIETNIČKE VLASTI U BUJANOVCU

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Milan Marković  potpisaće sa predstavnicima srpskih i albanskih političkih partija Sporazum o stvaranju multietničke vlasti u Bujanovcu u četvrtak, 21. oktobra 2010. godine u 11 časova u Pres centru u Bujanovcu. Posle potpisivanja, biće održana konferencija za novinare.

Potpisnici sporazuma su predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi, predsednik opštine Bujanovac i predsednik opštinskog odbora PDD-a Bujanovac Šaip Kamberi, predsednik Partije za demokratski progres Jonuz Musliu, predsednik Demokratske unije Albanaca Mejdi Zećiri, poverenik Demokratske stranke - koalicija „Za evropsku Srbiju Boris Tadić“ Saša Pešić i ispred grupe građana „Stojanča Arsić i dr. Miodrag Milković“ Stojanča Arsić.

Sporazum o stvaranju multietničke vlasti u Bujanovcu biće potpisan nakon više godina nepostojanja multietničke vlasti, a doprineće rešavanju životnih pitanja Albanaca, Srba i Roma u ovoj lokalnoj samoupravi.

Za više informacija možete se obratiti Milici Rodić na milica.rodic@kt.gov.rs ili na 063 10 50 713