Arhiva vesti
                   
5. Jun 2009.

5.6.2009. god.

Direktor Duvanske industrije Bujanovac (DIB) Bogoljub Tomić izrazio je očekivanje da će u ovoj godini na području opština Bujanovac i Preševo biti proizvedeno oko četiri stotine tona orijentalnog duvana, što je za oko 100 tona više u odnosu na prošlu godinu.

4. Jun 2009.

04.06.2009.god.

Direktor misije USAID-a u Srbiji Majkl Harvi uručio je potvrde predstavnicima devet opština za uspeh postignut u unapređenju sposobnosti reagovanja u vanrednim situacijima na lokalnom nivou. Potvrde su, pored predstavnika Medveđe, dobili i predstavnici Arilja, Bečeja, Sečnja, Sjenice, Vlasotinca, Vršca, Žitišta i Zrenjanina.

4. Jun 2009.

4.6.2009. god.

Ambasadori Nemačke i Holandije u Beogradu, Volfram Mas i Ron van Dartel, pozdravili su učešće Albanaca u Koordinacionom telu za južnu Srbiju. „Drago mi je da je Koordinaciono telo počelo da radi jer se samo zajedničkim naporima svih koji ovde žive mogu rešavati problemi u regionu. Međunarodna zajednica će u tom procesu ispunjavati svoj deo obaveza u pogledu budućnosti i strategije približavanja Evropskoj uniji ne samo ovog regiona nego i cele zemlje“, kazao je Van Dartel tokom posete Bujanovcu.

1. Jun 2009.

1.6.2009.god.

Milan Marković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa  ocenio  je da je za odnose na jugu Srbije izuzetno važno što će „prva Kancelarija zaštitnika građana van Beograda biti otvorena u ovim opštinama na jugu Srbije“.

1. Jun 2009.

IZVOĐENjE MUZIČKE BAJKE “PEĆA I VUK” U BUJANOVCU I MEDVEĐI

Predstava „Peća i vuk“, u izvođenju Duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije u saradnji sa glumcem/naratorom nastupaće 11. juna 2009. godine, u organizaciji Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije, u Domu kulture u Bujanovcu u 10:00 časova i u Domu kulture u Medveđi u 16:00 časova.

«Претходна страна