Arhiva vesti
                   

22.6.2009.god.

22. Jun 2009.

Na području šest opština nerazvijenog Jablaničkog okruga, Leskovcu, Lebanu, Bojniku, Medveđi, Vlasotincu i Crnoj Travi, uskoro počinje realizacija javnih radova ukupne vrednosti od 91,5 miliona dinara, a biće zaposlen 661 radnik. Krajem prošle nedelje u Leskovcu je zaključen 21 ugovor u vrednosti oko 76 miliona dinara za izvođenje radova u toj sredini, kao i u Bojniku, Lebanu i Medveđi. Istovremeno je u Vlasotincu zaključeno 7 ugovora vrednih 15,5 miliona dinara za realizaciju projekata u toj opštini, kao i u opštini Crna Trava.

Prema rečima direktora Nacionalne organizacije za zapošljavanje, radovi će trajati do šest meseci, a biće uposleno dva puta više radnika nego prethodne godine. Trinaest projekata je odobreno u oblasti zaštite životne sredine, devet u oblasti infrastrukture i šest u oblasti socijalne zaštite, humanitarnih i kultunih delatnosti.

Više stotina porodica, među kojima je mnogo njih iz siromašnih naselja Leskovca, Vlasotinca, Bojnika i drugih mesta Jablaničkog okruga, narednih dana će od ranog jutra biti angažovano na berbi višanja.