Arhiva vesti
                   

26.maj 2009.god.

26. Maj 2009.

Zaštitnik građana Republike Srbije (republički ombudsman) Saša Janković boraviće sa zamenicima i dvadesetak saradnika u Bujanovcu, Preševu i Medveđi 26. i 27. maja 2009. godine, gde će sa predstavnicima lokalnih vlasti i sa građanima razgovarati o najvećim problemima i unapređivanju ostvarivanja prava građana.

Ombudsman će sa ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednikom Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Milanom Markovićem i čelnicima ovih opština 26. maja u Bujanovcu razgovarati i o otvaranju kancelarije Zaštitnika građana na jugu Srbije, radi što veće dostupnosti građanima iz tog područja.

Tokom „Dana ombudsmana“ na jugu Srbije Zaštitnik građana i njegovi zamenici posetiće škole, centre za socijalni rad, policijske stanice, vojsku i baze žandarmerije i druge javne institucije, a takođe će se sastati sa predstavnicima nevladinih organizacija, lokalnih medija i sa građanima.

U okviru posete Zaštitnika građana pomenutim opštinama na jugu Srbije, 27. maja u 14 sati će biti upriličena predaja donacije Češke Republike i OEBS-a Zaštitniku građana ispred Doma kulture u Medveđi (ul. Jablanička 48), kojoj će prisustvovati ambasadorka Češke Republike Hana Hubačkova, a ispred OEBS-a Jeroen de Vries, Koordinator programa za južnu Srbiju, Livio Sarandrea, zamenik šefa odeljenja za ljudska prava i vladavinu prava i Marianne Mahaffey, politički savetnik. Naime, Češka Republika i OEBS pomogli su rad republičkog ombudsmana sa građanima u vidu sredstava za rad Stručne službe na terenu.