Arhiva vesti
                   

12. maj 2009.god.

12. Maj 2009.

Nacionalni folklorni ansambl »Kolo“ prvi put je sinoć, u Domu kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, održao koncert u okviru akcije Ministarstva kulture „Srbija u Srbiji“. U programu su se predstaviti srpski i albanski folklorni ansambli. Koncert je otvorio ministar kulture Nebojša Bradić.

Ministar Bradić je u toku dana obišao arheološki lokalitet „Kale“, u selu Krševica, a razgovorao je i sa predsednikom Skupštine opštine Bujanovac i zamenikom predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije, Šaipom Kamberijem.

Nastojaćemo da pomognemo projekat multikulturalnosti u regionu juga Srbije, a posebno nameravamo da pomognemo medijima na srpskom i albanskom jeziku, rekao je ministar Bradić.

Ministar Bradić je u Pres centru Koordiancionog tela u Bujanovcu razgovarao sa predstavnicima medija sa juga Srbije. Bradić je naglasio da ekonomska kriza podjednako preti i štampanim i elektronskim medijima. Zbog toga je Ministarstvo za kulturu, u saradnji sa novinarskim udruženjima, reagovalo formiranjem dve radne grupe i donošenjem paketa mera kako pomoći medijima i novinarima da prevladaju krizu.

O problemima koji tište medije i novinare govorila je Nadežda Gaće, predsednica NUNS-a, koja je, između ostalog, rekla da je ovo udruženje pokrenulo Fond za pomoć medijima i novinarima u ekonomskoj krizi. O teškom položaju lokalnih medija sa juga Srbije govorio je i Vukašin Obradović, glavni i odgovorni urednik i vlasnik nedeljnika „Novine vranjske”. On je rekao da ukoliko se nešto ne učini predstoji gašenje medija, a veliki broj novinara zaposlenih u pisanim i elektronskim medijima sa ovog područja ostaće bez posla. Ministar Bradić je rekao da su radne grupe Ministarstva kulture već donele pakete mera za pomoć novinarima koje predviđaju i pomoć lokalnim medijima.