Arhiva vesti
                   

3.5.2009. god.

4. Maj 2009.

Predstavnici vranjskog „Simpa“ i švedske „Ikee“ potpisali su ugovor vredan 5,5 miliona evra.
Do zaključivanja ovog posla došlo je posle nedavnog boravka vlasnika „Ikee“ u kompaniji „Simpo“ u Vranju, kada su predsednik „Simpa“ Dragan Tomić i gospodin Ingvar Kamprad, vlasnik „Ikee“, koja je najveći svetski trgovinski lanac nameštaja, dogovorili nove oblike saradnje sa konkretnim poslovima radi ostvarivanja zajedničkih ekonomskih interesa.
Tom prilikom je zaključeno i da poslovi za rusko tržište moraju da imaju prioritet, tim pre što je „Simpo“ veliki izvoznik nameštaja u tu zemlju. Pošto su stručnjaci „Ikee“ pripremili uslove za realizaciju poslova na ovom tržištu, usledilo je potpisivanje  ugovora. Izabrani su i modeli „Simpovih“ proizvoda za ostali deo evropskog tržišta, jer samo u Nemačkoj „Ikea“ ima više od 30 robnih kuća, tako da će se u ovim ekskluzivnim prodajnim objektima uskoro naći „Simpov“ nameštaj u vrednosti od preko milion evra. U vranjskom „Simpu“ očekuju da će u ovoj godini krize „Ikei“ isporučiti tapacirani nameštaj u vrednosti od oko 10 miliona evra.
Kompanija „Simpo“ nastavlja saradnju sa „Ikeom“ i u oblasti proizvodnje i plasmana nameštaja za decu. „Ikea“ će i dalje da kupuje 2.000 dečjih krevetića mesečno iz „Simpove“ fabrike u Radovnici, do momenta završetka njene modernizacije krajem jula, za šta je dobijen kredit Republičkog fonda za razvoj. Preko „Ikee“ ići će i plasman štofova iz „Simpo dekora“, kao i tepiha iz fabrike u Stajevcu, kod Trgovišta.
„Ikea“ će biti „Simpov“ partner u okončanju procesa privatizacije.