Arhiva vesti
                   

TI I JA SMO MI - 10.decembar 2009.god.

10. Decembar 2009.

Nismo isto-ali smo isti. Ti si ti. Ja sam ja. Zajedno možemo da budemo svet

Tinejdžerski pop šou „Ti i ja smo mi“, pozorišna predstava o odrastanju na jugu Srbije. Autori teksta i glumci su srednjoškolci, Albanci, Srbi i Romi iz Bujanovca i Preševa. Malo pozorište Duško Radović 14. decembar 2009. u 20 sati.

Pre predstave publiku će pozdraviti predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa ministar Milan Marković i ministar kulture Nebojša Bradić. Beogradskoj premijeri prisustvovaće premijer Mirko Cvetković i brojni predstavnici diplomatskog kora i Vlade Srbije.

Njih četrnaestoro u tekst predstave ugradili su svoje živote i stavove. Glume na srpskom, albanskom, romskom i engleskom. Ovu jedinstvenu glumačku radionicu finansiralo je Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Ti i ja smo mi“ je edukativno – umetnički projekat, niz kreativnih radionica čiji je rezultat pozorišna predstva. Nakon audicije odabrani srednjoškolci  imali su priliku da rade sa umetnicima i predavačima iz Beograda, Valjeva, Novog Sada i Sombora. Kroz ovaj projekat srednjoškolci, pored sticanja osnovnog pozorišnog obrazovanja, prošli su i kroz iskustvo zajedničkog rada i učenja sa vršnjacima iz drugih etničkih grupa. Zato je „Ti i ja smo mi“ obrazovni program koji polaznicima omogućava da kroz igru i druženje razviju razumevanje i toleranciju prema drugim kulturama.