Arhiva vesti
                   

19.12.2009.god.

19. Decembar 2009.

Verica Kalanović, ministarka za Nacionalno-investicioni plan, susrela se juče u Bujanovcu sa predsednicima 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji. Na skupu je bilo reči o realizovanim projektima u ovoj godini i planovima za sledeću.

„Zadovoljna sam saradnjom sa vama, mada je sve to moglo i mnogo bolje i mnogo više. Od 148 odobrenih projekata za devet meseci potpuno je završeno 67, a 46 projekata je završeno 50 procenata. Očekujem da ćemo se sledeće godine svi više potruditi. I mi u ministarstvu, ali i vi u vašim sredinama“ rekla je Kalanovićeva.

Ministarka Verica Kalanović je najviše zamerki imala na neažurnost lokalnih administracija, nedovoljnu angažovanost pojedinih predsednika opština, dostavljanje nekompletne dokumentacije.
„Bilo je i opština koje nisu iskoristile nijedan jedini dinar, jer za svoje  projekte nisu uspeli da dostave kompletnu dokumentaciju, iako su imali rok od šest meseci. To je neshvatljivo“ rekla je Kalanovićeva.

Zbog toga je od dve milijarde dinara, koliko su najnerazvijenije opštine u Srbiji imale na raspolaganju, ove godine za objekte infrastrukture potrošeno tek milijardu dinara.