Архива вести
                   

ЗАВРШЕНА ПРВА СИГУРНА КУЋА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

19. децембар 2014.

Врање – На јучерашњој седници скупштине града Врања, градоначелник тог града Зоран Антић је рекао да су грађевински радови на изградњи Сигурне куће у Врању приведени крају и да ће она почети са радом до краја ове године. Према његовим речима, очекује се да ће „Водовод“ завршити све послове у наредних седам до десет дана,  када би се свечано обележио почетак рада Сигуране клуће у Врању. 

Средином јануара ове године потписан је споразум о разумевању у Врању, чиме је створен  услов да се у том граду  изгради Сигурна кућа за жене и децу жртве насиља на југу Србије.

Споразум о разумевању су тада потписали градоначалник Врања Зоран Антић, представник амабасаде САД у Србији Шон Лонг и председник Фонда Б92 Веран Матић. Тиме су практично приведене крају вишегодишње активности на припреми изградње овог објекта.

Идеја о пројекту је предложена 2009. године, а новоизграђени објекат ће бити регионална Сигурна кућа за жене и децу жртве насиља, који се сада смештају у прихватилиште  које ради при локалном Центру за социјални рад.

Површина куће износи око 200 м2, а у њу ће моћи да се смести око 20 особа.  Ово ће бити прва Сигурна кућа јужно од Ниша.

Извор: Југмедиа и Координационо тело