Архива вести
                   

ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ РАЗМИНИРАЊА У СЕЛУ БРЕЗНИЦА КОД БУЈАНОВЦА

24. новембар 2017.

Бујановац - Локација у околини Брезнице код Бујановца је безбедна. Подручје је истражено, а пронађене су три противпешадијске мине и једна ручна бомба. Средства за истраживање локације, која је на мапи Центра за разминирање била означена као сумњива, одвојиле су Владе Републике Србије и Сједињених Америчких Држава.

Уклоњени су знаци „Стоп мине", који су упозоравали становништво на опасност од заосталих противпешадијских и противтенковских мина.

„Данас ову локацију предајемо општини Бујановац и грађанима на коришћење као безбедну. Пронађене су три противпешадијске мине и једна ручна бомба на дубини од 20 центиметара и све на површини од једног квадратног метра, поред пута, где смо и сумњали", казао је Јовица Симоновић, директор Центра за разминирање.

Деминери су претражили терен површине 275.000 квадрата, подручје је брдско-планинско и тешко приступачно. Истраживање је почело пре месец дана.

Центар за разминирање је припремио пројекте за истраживање свих локација за које се сумња да има заосталих противпешадијских и противтенковских мина, а сви пројекти су достављени донаторима.

Извор: РТС и Координационо тело

 

homescontents