Архива вести
                   

ВОЈНИ ЛЕКАРИ ПОМАЖУ АЛБАНЦИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ

12. октобар 2008.

У оквиру акције помоћи становништву у Копненој зони безбедности у општинама Бујановац и Прешево, медицинска екипа Четврте бригаде Копнене војске обишла је села Муховац и Чар, која се налазе уз саму административну линију са Косовом и Метохијом и у којима живи искључиво албанско становништво. Начелник канцеларије за цивилно-војну сарадњу потпуковник Горан Станковић рекао је Фонету да припадници Четврте бригаде пружају помоћ свим становницима  без обзира на њихову верску, националну или другу припадност.
Председник месне заједнице Муховац Рамиз Рашити изјавио је да са војском постоји добра сарадња, а као један од животних проблема мештана истакао је веома лош пут до Бујановца.
– Око поправљања овог пута највише се ангажовала војска. Они су радили и пут за Чар и Горње Бучје – рекао је Рашити.
Становници овог краја до Бујановца могу много једноставније да дођу преко Косова и Метохије, због бољег пута.
У Муховцу је до сада организовано седам акција пружања медицинске помоћи.
Исмаил Ислими, осамдесетогодишњи мештанин Муховца, један од оних које је прегледао војни лекар Саша Димитријевић, рекао је да војска пуно помаже народу који живи у овом делу бујановачке општине.
- Свака њима част, они долазе и помажу нам. Имамо и амбуланту и лекара који је сваки дан ту, али проблем је што немамо апотеку. По лекове морамо у Бујановац, а то је далеко, људи немају пара да оду до тамо – рекао је Ислими.