Архива вести
                   

УРЕЂЕЊЕ БУЈАНОВАЧКОГ ЈЕЗЕРА У ПЛАНУ БУЏЕТА ЗА 2024. ГОДИНУ

21. децембар 2023.

Уређење Бујановачког језера биће један од пројеката који ће се реализовати новцем из буџета за 2024. годину у вредности од две милијарде динара (17 милиона евра), који су усвојили одборници Општинског већа Бујановац у среду са 24 гласа за, без против и уздржан. За поправку џере планиран је 31 милион. Пре неколико година надлежни органи су најавили унапређење Бујановачког језера, које се сматра важним локалним потенцијалом, а како смо више пута писали, општина је аплицирала за овај пројекат код страних донатора.

На ФБ страници општине наведено је и да је, између осталог, завршена једна страна тротоара и атмосферске канализације на Гњиланском путу, спортске сале у школама „Наим Фрашери“ и „Мухарем Кардиу“, реконструкција школе, „Десанка Максимовић“, али и канализациона мрежа и асфалтирање пута од стадиона до Струкарске џамије у Великом Трновцу.

Сви велики пројекти, међутим, биће финансирани новцем из донација.

Како се додаје, део буџетског новца биће усмерен за образовање, културу, омладину, затим за спорт, привредни развој и пољопривреду, заштиту животне средине, енергетску ефикасност...

Начелник општине Нагип Арифи нагласио је да ће буџет бити од користи свим грађанима и додао да је ово посљедњи буџет ове локалне администрације, с обзиром на то да ће наредне године бити одржани редовни локални избори.

Извор: bujanovacke.co.rs