Архива вести
                   

УЧЕНИЦИ СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ „СВЕТИ САВА“ ТРЧАЛИ КРОС РТС-А

20. мај 2024.

Ученици Средње стручне школе „Свети Сава“ у Бујановцу трчали су крос РТС-а у петак на скраћеном терену у оквиру Економског факултета. Најбољи међу дечацима био је ученик другог разреда Стефан Марковић, док је међу девојчицама прва на циљ стигла ученица четвртог разреда Мила Митић.

Друго месту у категорији дечака освојио је Лука Тасић, ученик четвртог разреда, а треће Лазар Пешић, ученик трећег разреда.

Када су у питању девојчице друго место је освојила Исидора Ђорђевић, ученица другог разреда, док је трећепласирана била Мирсада Демирировић, ученица другог разреда.

-Због познатих разлога реконструкције наше школе ученици су ове године трчали на Економском факултету у Бујановцу, на скраћеном терену дугом 200 метара – каже наставник физичког Хаџи Славиша Јовић.

Крос РТС-а основан је пре 34 године. Од једнодневног међународног такмичења одржаваног 17 година у Сремској Митровици, израстао је у целогодишњу спортску и образовно-уметничку манифестацију.

„Ово је физичка активност која има масовни карактер, која је усмерена са циљем да дете пре свега испољи потребу да се дружи, да негује заједништво у спортским активностима, да негује потребу за компетицију и компетенцију, другарство. Физичка активност није само део здравља, него и лепог живота и то није само моја асоцијација, него и највећег броја родитеља, наставника, васпитача и свима онима који подржавају активност РТС-а. У име образовног система свима захваљујем“, рекла је за РТС министарка просвете Славица Ђукић Дејановић и означила почетак трке.

Извор:bujanovacke.co.rs
Пише: И. Јовановић

 

homescontents