Архива вести
                   

У МЕДВЕЂИ ИСПЛАЋЕНА ПОСЛЕДЊА ТРАНША ЗА ПОДСТИЦАЈ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

29. новембар 2016.

Медвеђа – У општини Медвеђа је обављена додела уговора за 28 пољопривредника, односно исплаћена је последња транша подстицаја за пољопривреду у износу од 1.483.787,77 динара. За исплату је остало још 500.000 динара за меру вештачког осемењавања крава и јуница, што ће бити урађено у наредном периоду.

„План нам је да у наредној години из буџета издвојимо већи износ за подстицај у пољопривреди. Већ сада почињу припреме за програм подстицаја за наредну годину, у којем би требало да сагледамо и пољопривреднике који ове године нису прошли због тога што су средства намењена овим конкурсом утрошена пре рока завршетка конкурса“, истакао је председник општине Медвеђа,  Небојша Арсић.

Буџетом за 2016. годину, за пољопривреду су опредељена средства у износу 10 милиона динара. Од тог износа 9,5 милиона је намењено за инвестирање у набавку нове механизације, грла стоке и система за наводњавање. За поменути износ конкурисало је и добило средства 168 власника пољопривредних газдинстава са територије општине Медвеђа.

Извор: Инфо центар Југ и Координационо тело