Архива вести
                   

„СВЕТОСАВЦИ“ САМИ УЛЕПШАЛИ ШКОЛУ ЗА ПРАЗНИКЕ

31. децембар 2021.

Бујановац – Београд - Почело је тако што су ученици једног одељења Средње школе „Свети Сава“ у Бујановцу, пре одласка на зимске празнике, сами скупили новац и окитили учионицу. Њиховим примером кренула су и друга одељења, а затим су анимирали професоре и остало школско особље и дошли на идеју да украсе главни школски хол.

Према њиховим речима, иницијатива је кренула од једног одељења, које је украсило своју учионицу и инспирисало остале, па је сада скоро читава школа окићена у духу новогодишњих празника.

“Пало ми је на памет да можемо да украсимо учионицу пред новогодишње празнике, предложила сам то другарима и сви смо се сложили. Скупили смо новац, свако је дао колико је имао, купили смо јелку и украсе и бар мало улепшали свој простор“, рекла је ученица Анђела Антић.

Након украшавања учионица, поједини ученици ове школе дошли су на идеју да од едукативног и декоративног материјала којег већ имају направе један новогодишњи пано, којим би украсили хол школе за све ученике и заполене.

Педагог школе Снежана Мишић сматра да је оваква врста активности изван школског програма веома значајна за развијање креативности ученика,  али и њихових компетенција.

“Ученици увек развијају мотивацију на најбољи начин, уколико им се пружи прилика и када их усмеравамо на овакву врсту ангажовања, а управо то је и лична карта наше школе, ваннаставне активности у оквиру својих области и креативни рад“, поручила је Снежана Мишић.

Акцији украшавања придружиле су се и разредне старешине, као и педагог и библиотекар школе.

Извор: Бујановачке, Координационо тело

 

homescontents