Архива вести
                   

СВЕ О УПИСУ У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ: ОД СУТРА КОНКУРС И ИНФОРМАТОР ПРЕД МАТУРАНТИМА

23. мај 2024.

Конкурс Министарства просвете за упис ученика у први разред средње школе, као и Информатор за школску 2024/25. годину биће од сутра у продаји.

Конкурс и Информатор могу се набавити у књижари Просветног прегледа, поузећем или у књижарама широм Србије по цени од 400 динара за Конкурс и 350 динара за Информатор.

Поред општих и посебних услова и календара уписаних активности, у Конкурсу су наведени сви важни подаци о школама чији је оснивач Србија, подручјима рада, броју ученика, образовним профилима и трајању образовања, као и о мерилима и начину избора кандидата.

Саставни део Конкурса су обрасци пријава за упис у средњу школу и листа опредељења ученика за упис у средњу школу, на чијем списку може да буде наведено највише 20 образовних профила, потенцијалних будућих занимања.

Истовремено с Конкурсом, Просветни преглед објавио је и Информатор, који може да помогне будућим средњошколцима при избору занимања.

У њему се могу наћи корисне информације о оријентационом броју бодова неопходних за упис у одређену образовно-васпитну установу у последње три године, додаје се у саопштењу.