Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: ПРЕТЊЕ ПРИЈАВИТИ САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ

26. април 2017.

Београд - Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, изјавио је да су запаљиве поруке албанских лидера њихова претња покушајeм да се мирна ситуација претвори у кризну и да се изазове напетост.

Станковић је изјавио да је у свим разговорима са представницима међународних организација, ЕУ и ОЕБС-ом, добио  уверавања да се они противе прекрајању граница и уједињавању територија.

Он је у интервјуу „Вечерњим новостима“ изјавио следеће:

Може ли држава да реагује бар на поруке Муслијуа који је „велику Албанију" замислио све до Ниша?

„Он је функционер Републике Србије и то двоструки. Прима плату и као председник СО Бујановац и као први човек Националног савета Албанаца. Зато најпре треба видети да ли је у сукобу интереса. И надлежна министарства треба да разговарају са њим и да виде какве су могуће санкције.“

Како се овакве запаљиве изјаве „примају" на терену?

„И председник Албаније Нишани, у Бујановцу је поручио својим сународницима да су они грађани Србије и да подлежу њеним законима. Муслију провоцира, а добио је исувише велики простор у медијима.

Али, изјава је опасна...

„Њега треба третирати као локалног функционера и применити законе. Кад је реч о Рами, онда највиши функционери треба да се обрате међународној заједници, ако треба и Савету безбедности. 

Какве су могућности да Муслију бар политички одговара?

„Они који су га изабрали треба да се изјасне да ли подржавају ово што ради. А Координационо тело ће наставити да помаже угроженима у три општине, који не треба да трпе због његових изјава.

Извор: Вечерње новости и Координационо тело

 

homescontents