Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: ОДОБРЕНА ПОСЕТА ПРЕДСЕДНИКА АЛБАНИЈЕ МЕДВЕЂИ

24. новембар 2017.

Београд, Медвеђа – „Државни органи Републике Србије одобрили су дводневну посету председника Албаније Илира Мете општини Медвеђа, која је најављена за 26. и 27. новембар као приватна,“ изјавио је председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић.

„Председник Албаније долази у приватну посету о којој су обавештени и коју су одобрили државни органи. Председник Општине Медвеђа, Небојша Арсић, и  ја сачекаћемо га на административном прелазу на Мутиводама", казао је председник Координационог тела Зоран Станковић.

Станковић је додао да га је помоћница председника Општине Медвеђа Љема Ђема обавстила да је председник Албаније затражио неформални разговор само са албанским и српским одборницима у Скупштини општине Медведђа „у циљу показивања да Срби и Албанци могу да живе у заједништву.

Од Ђеме је Станковић сазнао и да се током боравка председника Албаније не очекује организован долазак у Медвеђу Албанаца из Прешева и Бујановца, „нити са било које друге стране".

Извор: Бета, Политика, Блиц и Координационо тело