Архива вести
                   

СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ У ПОСЕТИ ПРЕШЕВУ

30. март 2017.

Прешево - Представници Спортског савеза Србије (ССС) посетили су јуче Прешево и  разговарали са предстедницом општине и представницима Спортског савеза Прешева.

Дане Корица, саветник председника ССС, захвалио се председници општине Прешево на томе што је примила делегацију Спортског савеза Србије. Током састанка је разговарано о статусу Спортског савеза Прешева. Корица је рекао да Спортски савез Србије жели да помогне Спортском савезу Прешева да ради у складу са законом, односно да се програми спортских организација на територији  општине Прешево реализују  преко Спортског савеза Србије, као  и да се финансирају клубови и њихови програми, првенствено програми Спортског савеза Прешева.

Председница општине и њени сарадници су прихватили идеју Спортског савеза Србије

Корица је додао да у Прешеву има много квалитетне деце и спортиста који би могли да постижу одличне резултате.  Рекао је да је проблем то што у Прешеву нема пуно спортских објеката и сала, што је важно ако деца желе да се баве спортом.   Истакао је да општина Прешево, Спортски савез Србије и спортски клубови треба заједнички да обезбеде што боље услове будућим спортистима, како би било што више шампиона из овог дела Србије и како би Прешево доспело на мапу успешних спортских организација.

Ријад Ајети, председник Спортског савеза Прешева, захвалио се Спортском савезу Србије што је посетио Прешево. Рекао је да је циљ одржаног састанака био  боље функционисање Спортског савеза Прешева. Додао је да Спортски савез Прешева већ две године није добио никаква средства за промоцију спорта, као и да нема услове за рад и канцеларију. Закључио је да ће општина убудуће средства за спорт, која су дељена преко Спортског савеза Прешево, додељивати и клубовима који су активни.

Извор: СОС канал и Координационо тело