Архива вести
                   

ШКОЛА "СЕЗАИ СУРОИ" ДОБИЈА НОВУ ЗГРАДУ

22. новембар 2007.

Бујановац - У Бујановцу је потписан уговор о изградњи школе "Сезаи Сурои", чија је вредност 86,5 милиона динара, од чега је локална самоуправа обезбедила 46,3 милиона, донатори Програма МИР 32, а Влада Србије преко Координационог тела за југ Србије 8,4 милиона динара.
- У оквиру пројекта биће изграђен нови објекат школске зграде за 1.350 ученика, површине око четири хиљаде квадратних метара. Свака учиниоца у новој школи имаће приступ Интернету, библиотеку, школску кухињу и трпезарију - рекао је председник општине Бујановац Нагип Арифи.
Школа "Сезаи Сурои" основана је 1974. године и тада је просторије делила са Економском школом. У периоду од 1978. до 1992. године школа је пресељена у комплекс барака за смештај радника, да би од тада до 2002. године школа делила простор са ђацима Основне школе "Наим Фрашери".
- Услови за рад у овој школи потпуно онемогућавају одвијање наставе, што се током зимских месеци додатно компликује и погоршава. Због тога смо и подржали овај пројекат који је од великог значаја за побољшање услова у образовању у бујановачкој општини - рекао је директор Координационог тела за југ Србије Ненад Ђурђевић.
Потписивању уговора који предвиђа завршетак нове школске зграде у року од три месеца присуствовао је и менаџер Програма МИР2 Том Торогуд.