Архива вести
                   

СЕМИНАР ЗА АЛБАНСКЕ НАСТАВНИКЕ СА ЈУГА СРБИЈЕ

29. март 2017.

Прешево, Бујановац, Медвеђа – Група од 90 просветних радника из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа учествовала је у раду дводневног семинара о професионалном развоју наставника, који је прошлог викенда одржан у Драчу, у Републици Албанији.

Организатор поменутог едукативног скупа је Министарство просвете и спорта Републике Албаније.

Семинар је резултат претходног договора председника општине Бујановац Шаипа Камберија и народног посланика у Скупштини Републике Србије Фатмира Хасанија са ресорном министарком у Влади Републике Албаније Линдитом Никола.

Према писању медија на албанском језику, учесницма семинара уручени су сертификати о учешћу у обуци из области албанског језика и књижевности, културног наслеђа, очувања, развоја и унапређења националних вредности.

Медији подсећају да је стварању повољне климе за овакву сарадњу претходила недавна  посета председника Албаније Бујара Нишанија општинама Прешево и Бујановац, састанци премијера Александра Вучића и Едија Раме у Београду, као и потписивање споразума о сарадњи између министарстава културе Републике Србије и Републике Албаније.

Извор: Бујановачке и Координационо тело