Архива вести
                   

САСТАНАК В.Д. ДИРЕКТОРА СЛУЖБЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА И ПРВОГ СЕКРЕТАРА БРИТАНСКЕ АМБАСАДЕ У БЕОГРАДУ

23. новембар 2023.

Ненад Митровић, в.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа састао се данас са првим секретаром за политичка питања Британске амбасаде у Београду Вилијамом Хопкинсоном.

Ово је први састанак Ненада Митровића као вршиоца дужности Службе Координационог тела са представницима Британске амбасаде, којом приликом је Митровић упознао Хопкинсона о најзначајнијим активностима у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Митровић је као кључна истакао питања из области образовања, економског развоја општина и наставка друштвених дијалога у оквиру Извештаја у 7 тачака, који је Влада Републике Србије усвојила 2013. године и другим актуелним питањима од интереса за грађане на овом подручју, као и важност подршке међународне заједнице у реализацији и постизању резултата.

Упитан од стране Хопкинсона о односу ових општина са Владом Републике Србије, Ненад Митровић је рекао да је то однос поштовања и сарадње поводом најзначајнијих питања, а чија би реализација омогућила брзи економски и социјални развој ових општина, како би се грађанима који у њима живе обезбедио бољи квалитет живота.

Први секретар Хопкинсон је изјавио да је Британска амбасада, као и до сада, подршка Служби Координационог тела и партнер у свим активностима.

Састанку су присуствовале и виша саветница за политику Британске амбасаде у Београду Јасна Хајдер, в.д. заменице директора Службе Координационог тела Јелена Чолић и в.д. помоћнице директора Службе Координационог тела Јелена Јакшић.

Извор: Служба Координационог тела