Архива вести
                   

САСТАНАК НЕНАДА МИТРОВИЋА СА Њ.Е. ПЈЕР КОШАРОМ

18. октобар 2023.

Ненад Митровић, в.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа разговарао је са амбасадором Француске у Републици Србији, Пјер Кошаром, о најзначајнијим темама у три општине на југу Републике Србије.

На састанку се разговарало о постигнутим резултатима у области образовања, здравства, економског развоја општина, сарадње са младима, наставку друштвених дијалога у оквиру Извештаја у 7 тачака, који је Влада Републике Србије усвојила 2013. године и другим актуелним питањима од интереса за грађане на овом подручју.

Ненад Митровић је истакао да су све активности Службе Координационог тела усмерене ка унапређењу квалитета живота свих грађана на југу Србије. 

„Наставак разговора о темама из Извештаја у 7 тачака, који је Влада Републике Србије усвојила 2013. године је приоритет Службе Координационог тела и његова реализација ће омогућити брзи економски и социјални развој ових општина. Крајњи циљ је свеукупан развој ових општина и свих грађана који у њима живе“, поручио је Митровић.

Амбасадор Француске у Србији, Пјер Кошар, изразио задовољство поводом састанка и будуће сарадње са Службом Координационог тела.

Састанку су присуствовали в.д. заменице директора Службе Координационог тела Јелена Чолић, први секретар Амбасаде Француске Оливије Бушбендер, Горан Гавриловић саветник у Служби Координационог тела и представници Амбасаде Француске у Републици Србији.

Извор: Служба Координационог тела