Архива вести
                   

САСТАНАК НЕНАДА МИТРОВИЋА И ПРЕДСЕДНИКА НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА АЛБАНСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ НЕВЗАДА ЛУТФИУА

29. новембар 2023.

Ненад Митровић, в.д. директора Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа састао се данас са председником Националног савета албанске националне мањине Невзадом Лутфиуом.

Ово је први састанак Ненада Митровића као вршиоца дужности Службе Координационог тела са представницима Националног савета албанске националне мањине. Током састанка је Ненад Митровић истакао значај сарадње Службе Координационог тела и Националног савета Албанаца у вези са најзначајнијим питањима који се имају решавати у наредном периоду.

Митровић и Лутфиу су се сагласили да је приоритет решавање питања из области образовања као што је обезбеђивање уџбеника за ученике средњих школа и инфраструктурна обнова школских објеката као и питање интеграције.

„Национални савет албанске националне мањине увек може да рачуна на подршку Службе Координационог тела и сматрам да су наши односи партнерски. Проблеми које имамо у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи су заједнички и само заједничким напорима их можемо решити. Ми живимо у заједништву, а не једни поред других“, истакао је Митровић.

Председник Националног савета Лутфиу је изразио очекивање и наду у успешност у решавању свих проблема уз подршку Службе Координационог тела као партнера у свим најважнијим активностима.

Извор: Служба Координационог тела