Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 22.03.2013.

22. март 2013.

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа састаће се данас са Верицом Калановић, министарком регионалног развоја и локалне самоуправе и председником општине Прешево Рагми Мустафом у ресорном министарству како би интензивирали сарадњу и разговарали о економским пројектима и развоју овог краја.

„Ово ће бити добра прилика да се сви увере у бригу државе према том крају и све чешћу сарадњу локалних и централних власти. Без овакве сарадње и активног учешћа државе у решавању проблема становника ових општина нема ни опоравка ни економског развоја“, рекао је Станковић.

Он је објаснио да је планирана изградња Индустријске зоне у Прешеву о којој се разговарало са представницима локалне самоуправе између осталог тема разговора.

Станковић је истако да је посвећен економском опоравку општина, али и да су проблеми који муче Прешево исти као и проблеми који муче друге општине и становнике у Србији.

„Министарка Калановић је најавила интензивирање сарадње на планирању индустријске зоне с обзиром на то да је локација на којој се она налази изузетно атрактивна због близине Коридора 10 са једне и железничке пруге са друге стране“, истако је Станковић и изразио задовољство што се ствари померају у добром правцу.

Ствари се морају решавати системски уз пуну подршку државних органа и поштовање закона. Тако ћемо једино имати сигурно и стабилно подручје у које ће многи желети да улажу, поручио је Станковић.