Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 20.03.2013.

20. март 2013.

Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа је 13. марта приликом посете поплављеним подручјима, обавештено од Нагипа Арифија, председника општине Бујановац о ситуацији која је настала када је на административној линији на недозвољеном месту патрола Војске Србије затекла више лица у покушају преласка са стоком. Председник Координационог тела контактирао је надлежне у Војној бази код села Кончуљ и том приликом информисан је о детаљима тог догађаја.

„Информисан сам да су лица покушала да пређу административну линију на непредвиђеном месту за то и да их је том приликом зауставила патрола Војске која је позвала полицију и правосудне органе. Речено ми је и да су затечена лица објаснила да то нису учинила с намером. С обзиром да је почињен прекршај, полиција је сачинила записник, а судски органи су изрекли прекшајне казне. Такође, стока је враћена власницима“, изјавио је Станковић.

Он је објаснио и да је о појединостима одмах по добијању информација обавестио председника општине Арифија, као и да је истог одржао састанак са председником Месне заједнице Кончуљ.

„Свакако да није реч о малтретирању грађана, већ о одговорном понашању припадника Војске Србије чији је задатак да штите административну линију од нелегалних прелазака, истако је председник Координационог тела и нагласио да нема места манипулацијама и тези о малтретирању мештана Кончуља.

„Нема потребе за овом врстом наметања и прављења проблема где их нема.  Ствари су јасне, морају се поштовати закони и они важе за све једнако. Мој савет је да мештани овог села не подлежу политичким манипулацијама зарад нечијих циљева који им неће донети бољи живот. Становнике овог села обићи ћу приликом прве следеће посете и са њима лично попричати о унапређењу њиховог живота, поручио је Станковић.