Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 05.12.2012.

5. децембар 2012.

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зоран Станковић одржао је радни састанак са сталним координатором Уједињних нација у Србији, Вилијемом Инфантеом. Том приликом председник Координационог тела упознао је Инфантеа са пројектима које је Координационо тело до сада радило као што су: изградња објекта за Економски факултет у Бујановцу, додела 231 стипендије за средњошколце, почетак рада школе српског језика која има 305 полазника и додели неповратних средстава за мала и средња предузећа у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи у укупном износу од 40 милиона динара.

Станковић је истакао да је приоритет Координационог тела решавање економских проблема и незапослености на југу Србије и најавио да ће следећу радну годину ово тело започети додељивањем бесповратних средстава малим и средњим предузећима у износу од 60 милиона динара, запошљавањем нових људи у канцеларијама Координационог тела у Прешеву и Бујановцу и Сајмом понуде ове три општине како би се привукли инвеститори.

Осврћући се на дводнeвну посету општинама Прешево, Бујановац и Медевеђа Стаковић је нагласио да је наишао на добар пријем и позвао сталног координатора УН у Србији да заједничким снагама раде на унапређењу односа и економском просперитету. 

Стални координатор УН у Србији, Инфанте подржао је став председеника Координационог тела да се заједнички ради на јачању капацитета и развоја три општине и изразиo спремност да уложи напор и средства у циљу поспешивања запошљавања и економског развоја. Инфанте је истакао и да су овакве иницијативне кључне да би се обезбедио сигуран, стабилан и успешан живота за све становнике југа Србије.