Архива вести
                   

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ КРЕДИТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ПОДСТИЦАЊЕ КВАЛИТЕТА ТУРИСТИЧКЕ ПОНУДЕ

23. jануар 2024.

Министарство туризма и омладине расписало је Конкурс за доделу кредитних средстава за подстицање квалитета туристичке понуде.

Право коришћења кредитних средстава имају: привредно друштво или предузетник регистрован за обављање делатности у области туризма или пољопривредно газдинство уписано у Регистар пољопривредних газдинстава у складу са Законом о пољопривреди и руралном развоју.

Основни циљеви су: 1) Унапређење квалитета туристичке понуде и интензивирање њеног коришћења, што обухвата: изградњу, уређење и реконструкцију хотелских и других смештајних објеката, ресторана и спортско-рекреативних и забавних објеката, рестаурацију сеоских објеката и њихову конверзију. у туристичке објекте, набавку, реконструкцију и адаптацију плутајућих објеката, као и саобраћајно-рекреативних средстава намењених посетиоцима и туристима, унапређење маркетинга домаће угоститељске понуде, пројектовање, припрему производње и производњу сувенира; 2) Изградња туристичке инфраструктуре и супраструктуре; 3) Усклађеност туристичких капацитета са законом којим се уређује област туризма и угоститељства.

Квалификације пројеката спроводи Фонд за развој Републике Србије у складу са уговором о комисији закљученим са Министарством туризма и омладине.

Минимални износ одобрених кредита за пољопривредна газдинства, предузетнике и микро правна лица је 500.000 динара, а за остала привредна друштва 2.000.000 динара. Учешће кредитних средстава у пројекту не може бити веће од 50% укупне вредности пројекта.

Захтев за коришћење кредитних средстава са потребном документацијом подноси се Министарству туризма и омладине, Одељењу за туризам, Омладинске бригаде 1, Нови Београд, а рок за подношење је 01.09.2024.

Све додатне информације могу се добити на линку: https://mto.gov.rs/vest/3389/konkurs-za-dodelu-kreditnih-sredstava-za-podsticanje-kvaliteta-turisticke-ponude-.php и путем телефона на : 011/3139697.

Извор: https://www.pcinjski017portal.rs/