Архива вести
                   

РАДОВИ НА КОРИДОРУ 10 У ПРЕШЕВУ ТЕКУ БЕЗ ПРОБЛЕМА

28. октобар 2008.

ПРЕШЕВО - Радови на делу Коридора 10 који пролази кроз општину Прешево теку без проблема, каже за Прес председник општине Прешево Надер Садику. Он тврди да до сада није било никаквих прекида, иако су пре две недеље Албанци из села Миратовац и Цукарка тражили веће откупне цене за земљиште кроз које ће проћи аутопут.
Председник општине Прешево Садику тврди да је општина урадила све да се потпишу уговори између власника парцела кроз које пролази аутопут.
- Ако има оних који нису задовољни откупном ценом, решење за њих је да оду на суд. Пре две недеље било је протеста људи који су тражили веће цене за откуп земљишта кроз које пролази Коридор 10, али општина је већ направила уговоре са грађанима и што се нас тиче нема никаквих проблема. Машине на аутопуту раде пуном паром и надамо се да ће Коридор 10 бити завршен како је и најављено, јер је то велика развојна шанса и за општину Прешево - рекао је Садику.
Откупљено земљиште за изградњу аутопута се у прешевској општини, као и било где другде у Србији, плаћа 10 евра по метру квадратном, а Албанци из Миратовца и околних села су покушали да од државе добију већу цену, што међутим није прошло.

homescontents